top of page

Vital Formula 99

Wat is Vital Formula 99®?

 

Vital Formula 99® is een uniek product; uniek van samenstelling; uniek op de markt van gezondheidsproducten. Vital Formula 99® is een oplospoeder voor het aanmaken van een vloeistof (water of frisdrank naar keuze) als voedingssupplement met: vezelstoffen, vitamines, enzymen, Q10, aminozuren, secundaire plantenstoffen, kruiden, algen, specerijen, fruit, groenten, anti-oxidanten, sporenelementen, mineralen en vetzuren.

 

Heb je voedingssupplementen nodig?

Ja. In deze moderne tijd krijgen we nauwelijks binnen wat ons lichaam nodig heeft. Onze bodem is uitgeloogd door onze moderne landbouw, want onze landbouw zorgt voor kwantiteit en geen kwaliteit. In april 1995 ontving het ministerie van Gezondheid, Welzijn en Sport een rapport getiteld: “Tekorten in de Nederlandse voeding”. Met één van de voornaamste conclusies: “Vrijwel de gehele Nederlandse bevolking kampt met kleine of grotere tekorten in de voeding aan essentiële vitamines, mineralen, nutriënten en sporenelementen. Deze tekorten zullen onvermijdelijk leiden tot ernstige gezondheidsproblemen”. 

Nu 26 jaar later blijkt het dan zover te zijn. Recent werd bekend dat door de agressieve wijze van mest injecteren in onze landbouwgrond de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in de zogeheten vollegronds groenten in de afgelopen twintig jaar met meer dan vijftig procent is teruggelopen.

Momenteel beveelt de World Health Organization (WHO) aan, om voor het behoud van een sterk immuunsysteem dagelijks vijf  porties groenten en fruit te eten. Voedingswetenschappers, gezondheidsorganisaties en in het bijzonder het “World Cancer  Research Fund” bevelen sterk aan, om de volgende soorten biologische groenten en fruit te eten: Appel, Sinasappel, Ananas, Perzik, Bosbessen, Papaya, Dadels, Pruimen, Wortels, Peterselie, Rode bieten, Broccoli, Groene kool, kool en spinazie. Deze voedingsmiddelen bevatten de dagelijks benodigde vitaminen, mineralen en anti-oxidanten ter vernietiging van vrije radicalen. De realiteit toont echter dat de Europeanen in meerderheid deze aanbevelingen niet opvolgen omdat dit niet praktisch is, te lastig en ook te duur.

 

Uit een Consumentenbond onderzoek blijkt, dat onze groente nauwelijks nog een nuttige stof als selenium bevat. De gemiddelde Nederlander heeft een gebrek aan zink, ijzer, selenium, koper en magnesium en heeft een fors tekort aan Vitamine A. In veel groenten zit tegenwoordig geen Vitamine C meer. Dan hebben we het over volle grond teelt zoals bloemkool, wortelen en andijvie zo waarschuwt de Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu. Zie De Telegraaf van 16 april 2008: “Vitaminen weg uit groenten”. Kort daarop werd gemeld in het Algemeen Dagblad van 21 juni 2008, dat verse groenten slechter van kwaliteit is geworden.

 

Uw voeding dient evenwichtig en gevarieerd te zijn en in het ideale geval uit vijf tot negen fruit- en groentemaaltijden te bestaan. Vital Formula 99 past ideaal in een bewust voedingspatroon. Het werkt darm stimulerend door het hoge gehalte aan vezels. Vital Formula 99 bevat belangrijke vitamines, mineralen en sporenelementen. En het ondersteunt het immuunsysteem van het menselijke organisme, gebaseerd op voeding fysiologische aspecten, doordat er zeer veel verschillende stoffen tegelijkertijd in slechts één drank voor het lichaam ter beschikking worden gesteld, als een 100% uitgebalanceerd voedingssupplement.

​​Waaruit bestaat Vital Formula 99?​

In Vital Formula 99® zitten meer dan 114 biologisch actieve bouwstoffen welke ons lichaam elke dag nodig heeft. De bestanddelen zijn afkomstig uit 100% natuurlijk en diervrije producten.

 

De ingrediëntenlijst Vital Formula 99® is als volgt:

Maracuja vruchtenpoeder, zure kers vruchtenpoeder, bloedsinaasappel, mangaangluconaat, vruchtenpoeder, guarkernmeel, rode bietenpoeder,  banaan, vruchtpoeder, erwtenpoeder, mangovruchtenpoeder, guarkernmeel, maïszetmeel calciumcarbonaat, fructose, ananaspoeder, kiezelzuur, magnesiumcarbonaat, konjacmeel, microkristallijne cellulose, zwarte aalbespoeder, soja- poeder, lupinenzaadpoeder,  appelpectine, moutpoeder, lijnzaad (gemalen), soja lecithine, rijstpoeder, inuline, co-enzym Q10, calciumascorbaat, gemalen haver, magnesiumoxide, alfalfapoeder, walnootpoeder, wortelpoeder, bamboepoeder, vanille aroma, bosbessenaroma, sinaasappel aroma, acerola vruchtpoeder, hibiscuspoeder, kaliumcitraat, rooibostheepoeder, yam-wortelpoeder, venkelpoeder, bloemkoolpoeder, ijzersulfaat, zinkgluconaat, peterseliebladpoeder, artisjokkenpoeder, groene thee, curcuma, D-alpha-tocopherol, niacine, selderiepoeder, kamillebloempoeder, gerstengraspoeder, hoornklaverpoeder, foliumzuur, matébladeren (gemalen), cranberry vruchtpoeder, rozemarijn, myo-inositol, druivenvruchtpoeder, algenpoeder, witte koolpoeder, spirulina platensis algenpoeder, perilla olie poeder, blauwebosbessenpoeder, kaneel, aloë verablad mergpoeder, broccolipoeder, natriumcarbonaat, gemberpoeder, chlorella, parenoidosa, spinaziepoeder, cholinebitartraat, natriumseleniet laminara digitatapoeder, riboflavine, grapefruitpoeder, bètacaroteen, vlaszaadoliepoeder, calcium-D-panthotenaat, chroom-III-chloride, biotine,  thiamine, cyanocobolamine, cayennepeper, lactobacillus acidophilus, tomatenconcentraatpoeder en paranootpoeder.

 

Vital Formula 99® bevat in natuurlijke vorm, per 100 gram poeder, de volgende nutriënten:

Deze gegevens zijn onderhevig aan schommelingen die in natuurlijke producten voorkomen.

Vitamine C 634,00 mg

Vitamine E 29,00 mg

Vitamine A 400,00 μg

Vitamine B 1 11,50 mg

Vitamine B 2 17,50 mg

Vitamine B 3 45,00 mg

Vitamine B 5 90,00 mg

Vitamine B 6 23,50 mg

Vitamine B 12 5,50 μg

Vitamine K1 100 μg

Biotine 0,90 mg

Magnesium 382,00 mg

Calcium 1,2 g

Zink 15,50 mg

IJzer 13,00 mg

Kalium 50,00 mg

Natrium 15,00 mg

Chroom 2,44 mg             

Mangaan 11,00 mg

Selenium 83 μg

Foliumzuur 1,85 mg

Hoe veilig is Vital Formula 99®?

Vital Formula 99® wordt in Duitsland geproduceerd onder ISO gecertificeerde omstandigheden. 

Daarnaast wordt gewerkt volgens de strenge kwaliteitszorgsystemen GMP. 

Hiermee is de hoogwaardigheid van het product en de voedselveiligheid gewaarborgd.

GMP = Good Manufacturing Practices (= goede wijze van produceren).

 

Wat is het onderscheid met andere producten?

Vital Formula 99® heeft als basis de unieke Bio Signalling Theory. Dit is een wetenschap die zich bezighoudt met onderzoek en toepassing van signalen en prikkels binnen een biologisch systeem. Voor dit onderzoek ontvingen de Amerikaanse wetenschappers Alfred Gilman en Martin Rodbell in 1994 een nobelprijs. Vital Formula 99® heeft de titel Bio Signalling Nutrition (BSN). Het waarmerk hiervan is onderdeel van het productlabel op de verpakking. Voor producten met dit waarmerk wil dat zeggen, dat de elkaar onderling versterkende krachten van de natuur, zoals zonnen-energie, kleuren, licht en de veel soortigheid van de secundaire plantenstoffen in de producten behouden zijn gebleven. Het zijn deze levende en voor ons zo belangrijke vitale krachten van de natuur die de Vital Formula 99® zo uniek en krachtig maakt.

 

Vital Formula 99® bevat meer dan 80 biologisch actieve ingrediënten.

Alles is 100% natuurlijk, in een ongekende biologische beschikbaarheid en gebaseerd op bio-synergie. Vital Formula 99® is vervaardigd in een koude procedé waardoor alle waardevolle ingrediënten, waaronder de voor ons zo belangrijke enzymen, optimaal behouden blijven. Vital Formula 99® is absoluut vrij van dierlijke en van dieren afkomstige producten. Dus zeer geschikt voor vegetariërs, veganisten en ook als halal.

 

Darmen en stoelgang

Vital Formula 99® bevordert door reiniging en ontslakking de goede darmwerking. En bovendien wordt de darmflora gestimuleerd. De eerste 2 tot 5 dagen krijgen de mensen een wat zwaardere ontlasting, een winderig en rommelig gevoel in de darmen. Dit is even vervelend maar voor hen het bewijs dat hun darmen op een natuurlijke wijze gereinigd worden. Een goede darm is de basis voor het immuunsysteem.

 

Aderreiniging

Vital Formula 99® zorgt voor een goede conditie van de bloedvaten door o.a. de aanwezigheid van de natuurlijke aminozuren lysine en proline. Bovendien zijn het belangrijke factoren voor het behoud van een sterke vaatwand. Ook zijn het de onmisbare bouwstenen ten behoeven van het bind- en spierweefsel. Lysine kan ons lichaam zelf niet aanmaken en moet dus van buiten af aangevoerd worden.

 

Vital Formula 99® bevat mineralen en sporenelementen

Vital Formula 99® bevat voor de instandhouding van de gezondheid belangrijke essentiële mineralen en sporenelementen.

Deze stoffen behoren tot de bouwstenen van het menselijk lichaam. Hun aanwezigheid is noodzakelijk als katalysator van enzymen. Eveneens is het voor de huid zo belangrijke mineraal zink aanwezig.

 

Vital Formula 99® bevat secundaire plantenstoffen

Plantenpoeder, kruidenextracten, groente- en algen-poeder vormen de basis van de Vital Formula 99®.

Tot de inhoud stoffen behoren de ALGEN spirulina en chlorella, gerstepoeder, extracten van kaneel, gember, kool, broccoli, rode kool, groene kool, groene erwten, groene peper, spinazie, rode bieten, wortelen en bloemkool.

 

Wanneer is aanvulling met Vital Formula 99® zinvol?

In alle gevallen waarin onvoldoende groenten en fruit gegeten wordt. Of indien uw voeding niet of onvoldoende, volgens experts aanbevolen vezelstoffen bevat.

 

Is het verstandig om iedere dag een portie Vital Formula 99® te gebruiken?

Is het verstandig, om uw kostbaarste bezit, uw lichaam, te verzorgen met de benodigde stoffen? Is het verstandig, om uw kostbaarste bezit daarmee dagelijks te versterken voor de instandhouding van een goede gezondheid?

 

Vital Formula 99® bevat vezelstoffen

Tot één van de onmiskenbare voordelen bij het gebruik van Vital Formula 99® behoort de natuurlijke ontslakking van het lichaam. Het transport van de spijsbrij en de peristaltiek van de darmen worden sterk ondersteund door het specifieke mengsel van hoogwaardige vezelstoffen. Op natuurlijke wijze ontdoet het zich van ongewenste stoffen.

 

Vital Formula 99® bevat vet – en water oplosbare vitaminen

Vital Formula 99® bevat een spectrum aan vet- en water-oplosbare vitaminen. Dit met inbegrip van de vitaminen, K en E in zijn bijzonder actieve vorm als alpha-tocopherol. Eveneens bevat het een omvangrijk vitamine A complex bestaande uit betacaroteen, alpha-caroteen en lycopeen. Vitamine E geldt als basis antioxidant.

 

MNCS (Molecular Neutriceutal Carrier Systeem)

Dit is een doorontwikkeling op basis van de Bio Signalling Theory. De toepassing van deze technologie versterkt in hoge mate de heilzame werking, van die inhoudstoffen in de Vital Formula 99®, die afkomstig zijn van planten. Het waarmerk van deze innovatieve technologie is eveneens onderdeel van het productlabel. Samen met de unieke samenstelling is dit een ongeëvenaard product.

Voeding is de sleutel voor een optimale gezondheid.

Deze veilige en doeltreffende methode is ook de eenvoudigste: aanvulling op uw dagelijkse voeding met Vital Formula 99®.

Vital Formula 99® combineert meer dan 104 complete voedingssupplementen plus meer dan 10 verschillende vitaminen in één product. Vital Formula 99® geeft een breed spectrum van essentiële vitale stoffen in een goede synergie voor een optimale werking. Hiermee geeft u uw lichaam de bouwstenen voor opbouw van uw gezondheid, vitaliteit en hierdoor een sterk immuunsysteem. 

 

Gebruiksaanwijzing

Vital Formula 99® geeft het lichaam wat het nodig heeft voor een goede gezondheid en vitaliteit. Neem 20 gram poeder met 250 ml water in een shaker (één opgehoopte eetlepel). Liefst voor het ontbijt opdrinken. Diabetes informatie: één portie (20 gram) bevat één BE (Brood Eenheid).

Tevens is het belangrijk om minimaal twee liter water per dag te drinken.

 

​Kinderen willen ook een goed immuunsysteem behouden

Vital Formula 99® is ook geschikt, in aangepaste dosering, voor jonge kinderen die moeilijk fruit en groenten eten. Enkele theelepels poeder in hun yoghurt of drinken geeft ook hun die stoffen, die zij zo hard nodig hebben voor hun ontwikkeling .

 

Evaringen met de Vital Formula 99

zijn opgeschreven door voor ons bekende klanten. 

Contacten met deze personen kunnen georganiseerd worden.

 

Vital Formula 99, géén wonderproduct, maar wel een wonderbaarlijk product.

Kanker

In zekere zin zijn nutriënten een (preventieve) medicijn.

Zo zei ooit Hippocrates: “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” 

Hoe en waarom is Vital Formula 99 ontwikkeld?

In 2001 heb ik de heer Dragan ontmoet. Hij liet mij zijn uit 1999 ontwikkelde Vital Formula 99* zien en proeven. In de volgende jaren heb ik meer informatie gekregen van Dragan over zijn Vital ontwikkeling.

 

De heer Dragan, was kok van beroep. Zijn vrouw Rosie was in 1986 ongeneselijk ziek. Na alles geprobeerd te hebben was prednison haar laatste redmiddel. Daar werd zij heel dik van. Dragan is voor haar biologisch gaan koken. Zij reageerde hier heel goed op. Resultaat: Rosie leeft nog steeds. Dragan dacht: “Hier moet ik meer mee doen”.

 

Dragan is naar de universiteit in München gegaan. Daar heeft hij gevraagd welke stoffen een menselijk lichaam elke dag nodig heeft. Dat zijn meer dan 114 biologisch actieve stoffen. De universiteit en Dragan hebben gedurende enkele jaren kwekers gezocht, die grondsoorten bezitten waarop zwarte bessen, broccoli en andere groente en fruit het beste groeien. Dragan heeft totaal 1 miljoen Deutsche Mark geleend bij zijn schoonfamilie. Hij heeft dit geïnvesteerd in de ontwikkeling van zijn Vital Formula 99. Deze ontwikkeling heeft 15 jaar geduurd. Dragan heeft contracten gemaakt met vele kwekers.

 

Deze kwekers moeten aan een aantal voorwaarden voldoen zoals:

  1. Zij mogen géén gifstoffen gebruiken;

  2. Zij mogen géén kunstmest gebruiken;

  3. Zij moeten hun grond na het 4de jaar braak laten liggen zodat de grond zich kan herstellen;

  4. Zij moeten grote diepvriescellen bouwen waarin een temperatuur van minus 70 graden heerst.

 

Door de groenten en fruit op minus 70 graden te brengen vallen deze groenten en fruit in poeder uiteen. In dit moderne koude procedé blijven alle waardevolle ingrediënten optimaal behouden. Zoals de voor ons zo belangrijke enzymen. Dit in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten die hun groenten en fruit verwarmen. Ook blijft op deze manier de groenten en fruit levend. U zult begrijpen, dat deze behandelingen door de kwekers en de kwaliteit controles op de naleving daarvan zeer nauwkeurig worden gecontroleerd.

 

Dragan is niet commercieel. Hij is een kenner op lichamelijk en voeding niveau. Door zijn voeding in de juiste verhouding, zoals het lichaam elke dag nodig heeft te leveren, verdient hij minder dan andere producenten. Zij verdienen veel door hun producten in meer dan 114 verschillende potjes te doen. Op deze manier wordt het voor de mensen lastig om te bepalen, hoeveel en welke potjes zij zouden moeten kopen, om hetzelfde resultaat, zoals die van onze Vital Formula 99 te benaderen. Indien de mensen hetzelfde aantal en hoeveelheid ingrediënten, zoals die in de Vital Formula 99* zitten, apart kopen, dan zouden zij honderden euro’s duurder uit zijn. Ons lichaam heeft elke dag deze 114 verschillende producten nodig toch?

 

Ook heeft Dragan ontdekt, dat indien alles in één pot zit de ingrediënten elkaar versterken. Hierdoor hebben wij slechts 20 gram Vital Formula 99 per dag nodig om al onze cellen te voeden. Door elke dag 20 gram (een opgehoopte eetlepel) Vital Formula 99 vóór het ontbijt in te nemen, kan ons lichaam een goed immuunsysteem behouden. 

 

De Vital Formula 99 heeft als officiële erkenningen:

  • Molecular Nutriceutical Carrier System (MNCS)

  • Kwaliteit erkenning naar Duitse maatstaven

  • Bio Signaling Nutrition (BSN)

 

Op het internet is hierover veel documentatie te vinden. Volgens Dragan, kunnen onze cellen door Vital Formula 99 in nano formaten gevoed worden. Niet met capsules of tabletten maar juist in poedervorm.

 

Let op: enkele maanden per jaar is de Vital Formula 99 niet leverbaar vanwege schaarste aan biologische groente en fruit.

bottom of page