top of page

Groenten en fruit tegen verzuring


Veel groenten en fruit eten blijkt belangrijk te zijn, om een vroegtijdige dood te voorkomen. Alles heeft te maken met een goede zuur-basen verhouding in het lichaam (PH-waarde). Om alle cellen zo goed mogelijk te laten functioneren, zorgen de nieren en de longen, dat de PH waarde constant blijft. Dit doen zij door verschillende hoeveelheid natriumbicarbonaat (base) en zuur uit ons bloed te verwijderen. Het eten van 5 verschillende soorten fruit en 5 verschillende soorten groeten per dag, zorgt voor een voldoende hoeveelheid bicarbonaat in het bloed. In onze intracellulaire cellen is de PH-waarde een beetje zuur en in de celvloeistof zelf een beetje basisch (extracellulair). Indien wij voldoende groeten en fruit eten kan die verkeerde verhouding zich herstellen. Ons bloed is van nature een beetje basisch. De PH-waarde ligt tussen de 7,35 en 7,45. Het lichaam kan nooit genoeg zuurstof opnemen. Zij hebben niet alleen als taak om te zorgen voor een goede vochtbalans maar ook voor een goede PH-waarde (zuur-base evenwicht). Tegelijkertijd wordt er dan ook calcium uit de botten gehaald. Onze botten bestaan voornamelijk uit calciumfosfaat. Echter indien we teveel basen hebben is dat geen probleem. De basen binden zich regelmatig met het koolzuur uit de longen, dat weer uitgeademd wordt. Er kunnen diverse ziektes ontstaan, indien ons lichaam is verzuurd. Diverse bacteriën houden van een zure omgeving zoals bij een urineweginfectie. En zij kunnen niet tegen een basische omgeving. Teveel urinezuur is slecht voor de zuur-base verhouding. Dit kan echter ook al erfelijk of aangeboren veroorzaakt zijn. Enkele voorbeelden van purinerijke voeding zijn: alcohol, gevogelte, orgaanvlees, linzen, schaaldiertjes en vis. Door veel water te drinken, calciumrijke voeding te nemen en foliumzuur, zorg je voor de vorming van een enzym, dat urinezuur tegen gaat. Een goedwerkend immuunsysteem zorgt er voor, dat er na het verteren van ons voedsel altijd een juiste basische of een zure omgeving overblijft. Diverse voedingsmiddelen zorgen voor een sterke verzuring, zoals: koffie, zwarte thee, alcohol, en suiker. Geraffineerde producten, zoals melk en zuivelproducten zijn in mindere mate zuurvormend. Dit geldt ook voor vlees, brood, boter, eieren, ook voeding met veel eiwitten en de dierlijke vetten. Groeten en fruit veroorzaken een basenoverschot. Grapefruit, tomaten, sinaasappels en citroenen smaken zuur maar in ons lichaam werken deze basisch. Het beste is om een verhouding van 2x meer basenvormende dan zuurvormende voedsel te nuttigen.


Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page