top of page

Groente en fruit tegen verzuring

Vorige week vrijdag las ik in de Telegraaf het volgende bericht: Als je aan iemand vraagt wat hij of zij het belangrijkste in het leven vindt, dan wordt bijna altijd de gezondheid als eerste genoemd. Vraag je daarna: "En wat doe je eraan?" Dan is het antwoord meestal: "Niet veel".


Het dagelijks eten van vijf porties groente en vijf stuks fruit blijkt echt belangrijk te zijn, om een vroegtijdige dood te voorkomen.

Maar ook kan het eten van groente en fruit belangrijk zijn tegen het krijgen van kanker volgens het www.WereldKankerOnderzoekFonds.nl . Alles heeft te maken met een goede zuur/base verhouding in het lichaam (PH-waarde).


Om alle cellen zo goed mogelijk te laten functioneren, zorgen de nieren en de longen dat de PH waarde constant blijft.

Dit doen zij door zuren uit ons bloed te verwijderen.


Het eten van vijf verschillende soorten groente en fruit per dag, zorgt voor een voldoende hoeveelheid bicarbonaat in het bloed.

In onze intracellulaire cellen is de PH-waarde een beetje zuur en in de celvloeistof een beetje basisch. De PH-waarde ligt tussen de 7,35 en 7,45. (Zuur/base evenwicht).


Dit kan belangrijk zijn om ‘t ontstaan van chronische ziekten tegen te gaan.

Indien het lichaam verzuurd is, dan hebben de nieren niet voldoende kunnen bufferen. Zij hebben niet alleen de taak te zorgen voor een goede vochtbalans, maar ook voor een goede PH-waarde (zuur-base evenwicht).


In de nieren worden de zuren gebufferd en verwijderd.

Hiervoor is fosfaat nodig. Maar als de nieren niet voldoende kunnen bufferen omdat er onvoldoende fosfaat is, dan wordt er fosfaat uit de botten gehaald. Tegelijkertijd wordt er dan ook calcium uit de botten gehaald. Onze botten bestaan voornamelijk uit calciumfosfaat.


Indien we te véél basen hebben is dat echter geen probleem.

Want de basen binden zich regelmatig met het koolzuur uit de longen, dat weer uitgeademd wordt.


Het zou zomaar kunnen dat je problemen krijgt, indien je lichaam verzuurd is.

Zoals problemen met o.a. botontkalking, diabetes, hart- en vaatziektes, insulinetolerantie, huid, nieren, jicht, osteoporose, reuma, vatbaar voor infectieziektes en vermoeidheid.


Diverse bacteriën houden van een zure omgeving zoals bij een urineweginfectie. En zij kunnen niet tegen een basische omgeving. Een lang verzuurd lichaam kan zorgen voor botontkalking, minder spiermassa, tekorten aan magnesium en aan calcium. Met een tekort aan magnesium kunnen we spierkrampen, stress en ook vaak hartritmestoornissen krijgen.


Te veel urinezuur is slecht voor de zuur/base verhouding.

Dit kan echter ook al erfelijk of aangeboren zijn. Een stijging van de verzuring kan veroorzaakt worden door veelvuldig gebruik van purinerijke voeding of dierlijke eiwitten. Enkele voorbeelden van purinerijke voeding zijn: alcohol, gevogelte, orgaanvlees, linzen, schaaldiertjes en vis. Door veel water te drinken, calciumrijke voeding en foliumzuur te nemen, zorg je voor de vorming van een enzym, dat urinezuur tegen gaat. Maar te weinig urinezuur is ook niet goed. Urinezuur is een krachtige antioxidant.


Een goed immuunsysteem zorgt er voor, dat er na het verteren van ons voedsel altijd een juiste basische of een zure omgeving overblijft.

Diverse voedingsmiddelen zorgen voor een sterke verzuring zoals: koffie, zwarte thee, alcohol, suiker, vlees, voeding met veel eiwitten en dierlijke vetten. Geraffineerde producten zoals melk, zuivelproducten, brood, boter en eieren zijn in mindere mate zuur vormend.


Groente en fruit veroorzaken een base overschot.

Grapefruit, tomaten, sinaasappels en citroenen smaken zuur, maar in ons lichaam werken deze basisch. Het beste is om een verhouding van 2x meer basen vormende dan zuur vormende voeding te nuttigen.

Bron: Bentham Science Publishers


Verrassingspakket tegen het verzuren van je lichaam.

Gebruik 2 weken per maand de gratis aangeboden Natriumbicarbonaat tegen het verzuren van het lichaam. Zie de gebruiksaanwijzing die bij de Vital Formula 99 levering wordt verstrekt.
Comments


Uitgelichte berichten
Er zijn nog geen gepubliceerde posts in deze taal
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page